Ідеальний вбудований гриль для сучасних кухонь

Вбудований гриль — це ідеальний спосіб інтегрувати барбекю, як особливу родзинку в саду та на відкритому повітрі з усіма зручними деталями обладнання повноцінної внутрішньої кухні. Кухня на відкритому повітрі є дуже індивідуальним і особистим центром домашнього саду, тому вам слід заздалегідь ретельно продумати, як має бути спроєктована вулична кухня з вбудованим грилем. Який вбудований гриль слід інтегрувати, це буде газова чи вугільна модель, чи потрібна інша окрема плита, чи слід інтегрувати керамічний гриль або піч для піци, чи варто встановлювати вугільний барбекю безпосередньо на вуличній кухні?

Після того, як ці питання будуть з’ясовані, наступним кроком буде вибір ідеального вбудованого гриля з усіма технічними вимогами та деталями обладнання, які бажає гриль-майстер. Вибір тут особливо великий: від маленьких вбудованих газових моделей до великих вбудованих на вугіллі. Також можливі вбудовані грилі для сучасних кухонь з двома окремими витяжками та додатковою боковою конфоркою.

Вбудований гриль на газу або вугіллі?

  1. Найпоширенішими вбудованими моделями є газові пристрої, оскільки вони зазвичай легко інтегруються майже в будь-яку конструкцію. Вугільні грилі рідко пропонуються як спеціальний вбудований варіант.
  2. З вбудованим газовим грилем можна працювати на природному газі, якщо відповідні опції доступні у вашій оселі. Це позбавляє від клопоту з перенесенням і заміною газового балона. Як показує досвід, найбільш часто використовуваними варіантами вбудованих барбекю є газові моделі на рідкому газі, оскільки більшість домогосподарств не мають відповідного підключення природного газу.
  3. Гриль на деревному вугіллі як вбудована модель зустрічається рідше. Зазвичай це гриль-чайник або керамічний гриль.

Особливо практичною є додаткова бічна плита поруч із вбудованим барбекю. Це дозволяє одночасно готувати гарніри, соус, наприклад картоплю або макарони, або смажити овочі та м’ясо на сковороді. Вбудовані бічні конфорки доступні у вигляді простої кільцевої конфорки або безпосередньо у вигляді двобічної конфорки.

У поєднанні з вбудованим газовим грилем створюються чудові відкриті кухні, які не залишають бажати кращого. Абсолютна родзинка — мати власну піч для піци у власному саду, виготовлену з кераміки, бетону або нержавіючої сталі, яку легко монтувати на вогнетривку основу. Традиційні кам’яні печі топляться дровами, а в більш сучасних версіях використовуються газові пальники. Печі для піци пропонують чудову можливість приготувати смачну піцу, хліб, тістечка, печеню та безліч інших смачних страв на кухні просто неба.

Новини Рівного